nedeľa 26. novembra 2017

Rok Fatimy končí, Fatima v nás žije ďalej.


V roku 2017 sme si pripomínali 100. výročie zjavení Panny Márie vo Fatime. Počas celého roka som sa usilovala prežívať fatimské tajomstvo čo najintenzívnejšie. Modlitbami, výletmi na miesta spojené s Fatimou, dokonca nám bola dopriata púť priamo do Fatimy. Čítaním kníh o fatimských zjaveniach... a napríklad aj výzdobou domova v tomto duchu.

Takmer celý rok sme mali na jedálenskom stole sošku Panny Márie Fatimskej, ktorú kedysi dávno darovala svokra malému vnúčikovi. Vždy inak ladenú. Vždy podľa obdobia, alebo liturgickej čsti roka. S gaštanmi, ružencom, sviečkou... Teraz je pri nej kráľovská koruna, pretože máme poslednú nedeľu liturgického roka - Nedeľu Krista Kráľa.

Rok Fatimy sa práve končí. No verím, že starostlivosť Matky sa nekončí nikdy. Ani nepoľavuje. Ona sa bude o svoje deti starať naďalej. A ja sa naďalej budem k nej utiekať a prosiť ju o ochranu. Naďalej jej budem zverovať celý svet (a zvlášť tých, na ktorých mi najviac záleží). Obzvlášť prostredníctvom modlitby ruženca. Budeme sa naďalej usilovať vnášať do svojho života odkaz z Fatimy. Modlitbu - za hriešnikov, za mier, za duše, za pápeža, za Cirkev... - obetou, pokánim.

Článkov zameraných na fatimské zjavenia bude na blogu pribúdať pomenej. A tiež je načase odložiť baner vedúci k live prenosu z kaplnky zjavenia vo Fatime. Už nebude navrchu pravého menu, ak chcete nakuknúť do Fatimy, cestu nájdete práve - tu: Na tejto adrese môžete naďalej nakúkať na miesto zjavení vo Fatime a vidieť, čo sa tam aktuálne práve teraz deje http://www.fatima.pt/pt/pages/transmissoes-online.

Okno do Fatimy - môžete sa pozrieť, čo sa tam práve teraz deje (link)

Alebo si pustite tento kanál na YouTube:


Fotoreportáž z našej púte do Fatimy nájdete v týchto článkoch:
Fatima 1. časť
Fatima 2. časť
Fatima - kalvária

Fatima 1. časť: link

Fatima 2. časť: link

Cesta na Kalváriu vo Fatime: link

Články z iných miest, ktoré sme navštívili počas púte do Fatimy nájdete, keď zarolujete nižšie v kategórii Fatima 100r. Takisto informácie, úvahy, postrehy a moje prežívanie ohľadom výročia fatimských zjavení, vrátane "fatimských" výletov na Slovensku, sú v záložke Fatima 100r.

A ešte jedno prekvapenie sa chystá. Ale o tom vám poviem až neskôr, keď bude všetko pripravené. Máte sa na čo tešiť! 

Želám vám radostné dni a dobrý život pod ochranou našej Nebeskej Matky. 


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za vaše milé slová. A želám radostný deň!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...