sobota 4. novembra 2017

Dušičkové výlety: Krypta v Dóme sv. Martina



Minulý rok som vám ukazovala fotky z rôznych bratislavských cintorínov (link s rozcestníkom). Znovu tu máme "dušičkové obdobie" a ja by som rada v tradícii pokračovala. Do včera sme navštívili "obyčajné" cintoríny ako bratislavské Krematórium, Slávičie Údolie, či Martinský cintorín... kde sme si spomínali na našich blízkych a známych. Ale dnes sa k nim pridala novinka.

Len v priebehu tohto roka (2017) sme zistili, že v Dóme sv. Martina otvorili kaplnku sv. Anny, ktorá slúži na osobnú modlitbu pri sviatosti oltárnej. V podzemí tejto kaplnky sa nachádza krypta, ktorú otvárajú pre verejnosť len v týždni od 1. do 8. novembra. Využili sme teda príležitosť a naša poobedňajšia prechádzka smerovala sem. Neľutujem. Okrem modlitby za zosnulých sme si užili aj prehliadku zaujímavých priestorov v podzemí korunovačného dómu.

A nielen podzemí. Napríklad až dnes som objavila, že je možné prejsť až úplne dopredu a obdivovať aj priestory okolo oltára a za obetným stolom. Naskytli sa nám zaujímavé pohľady (aj keď z týchto priestorov nemám použiteľné fotografie).

















Kaplnka sv. Anny nad kryptou



Želám vám radostné a pokojné dni. Nech vás i vašich drahých žehná Pán a vedie k radosti a láske.



..................................................
Zaujímavé pietne miesta, ktoré sme už navštívili: 
Vojenský cintorín padlých v I. svetovej vojne
Ondrejský cintorín
Slavín
Cintorín pri Kozej bráne
Pamätník Chatama Sófera
Krypta v kostole Františkánov
Krypta v Dóme sv. Martina

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za vaše milé slová. A želám radostný deň!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...