štvrtok 27. júla 2017

Levanduľový venček pre Annu



Rozkvitla nám levanduľa. Vlastne už pomaly odkvitá, najvyšší čas, ostrihať ju. Cez deň nemožno, ešte stále je plná včiel, a nerada by som niektorú včielku pri strihaní chytila do dlane. Mňa by to bolelo, ju stálo život. Ale k večeru za šera sa dá.

Levanduľa.


V predvečer sv. Anny som z nej uvila venček. Jeden pre moju babičku Annu, jeden pre nás na dvere, a jeden odnesieme k soche sv. Anny, keď má ten sviatok. Je to naša rodinná patrónka, ktorú máme veľmi radi. Keď som bola malá, hovorievali mi, Ježiškova babička sa volala Anna, aj tvoja babička je Anna. A vzťah k nej mi ostal doteraz. Ak sv. Anna viedla a učila Ježišovu matku, nech učí aj mňa, ako byť dobrou mamou svojmu synovi.

Sv. Anna u nás na chalúpke (soška z Medžugorje).

Pod ňou visí venček pre babičku Annu. Odnesieme jej ho po návrate domov.

Levanduľový veniec na vchodových dverách. 

Venček pre sv. Annu.

Včera, na sviatok sv. Anny, sme sa cestou na výlet zastavili pri soche sv. Anny v Novej Bani. Jeden levanduľový venček som jej nechala na ohrádke. Nech je pripomienkou, že aj náš život má byť "ľúbeznou vôňou Kristovou".

Sv. Anna v Novej Bani.



Venček pre sv. Annu.

Sv. Anna, oroduj za nás. 

Nech aj vás, na orodovanie sv. Anny, Pán vedie životom v radosti. Užívajte si radosť leta a krásu všetkými, ktorá sa nám ponúka všetkými zmyslami.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za vaše milé slová. A želám radostný deň!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...