streda 19. októbra 2016

Sväté brány milosrdenstva v Maďarsku


Svätá brána - Kapuvár, kostol sv. Anny

Asi už pomaly strácate trpezlivosť. V poslednom čase nejako veľa cestujeme a rada sa o obrázky z ciest delím aj s vami. Popritom si však len s ťažkosťami nachádzam čas na "normálne" články. Trochu sa bojím, či vás to naše cestovanie zaujíma. Ale nebojte sa, Rok milosrdenstva sa už o 4 týždne skončí a s ním aj naše intenzívnejšie putovanie svetom. A ja sa snáď zase vrátim k článkom o tvorivých aktivitách, o prežívaní rôznych období roka a k úvahám o radosti a živote s vďačnosťou - nech už nám život prinesie čokoľvek. 
(Reportáže o jednotlivých navštívených Svätých bránach nájdete na stránke:www.mojakomunita.sk/.../vyzva-40-bran/. Najnovšiu úvahu o mojom putovaní - v článku: 50 brán. A čo ďalej?)

Ale dnes by som vám chcela ešte ukázať niekoľko fotografií z nášho nedávneho výletu do Maďarska. Rok milosrdenstva sa skončí onedlho, preto mám nutkanie tých posledných niekoľko týždňov, keď sú ešte v mnohých kostoloch otvorené Brány milosrdenstva využiť čo najlepšie. Po návrate z Poľska sme si urobili kratšiu prestávku, ale minulý víkend sme už zase využili na návštevu doteraz nepoznaných kostolov so svätou bránou. A nielen to. Bola to sobota, keď sme sa vypravili za dobrodružstvom. Prešli sme cez niekoľko Svätých brán, navštívili sme nášho obľúbeného Svätého Juraja, videli sme mnoho zaujímavých detailov, niekoľko starých impozantných kostolov, krásne ulice, zdobené fasády domov... Ale asi najväčšie dobrodružstvo sme zažili aj tak pri snahe zaplatiť v Šoprone za parkovanie. 


Svätá brána - Šopron, kostol sv. Michala 

Svätá brána - Šopron, dominikánsky kostol sv. Júdu

Ulica sv. Juraja, Šopron

Svätý Juraj 

Nad vchodom do kostola sv. Juraja 

Interiér kostola sv. Juraja, Šopron

Kostol sv. Juraja, Šopron

Kostol sv. Michala, Šopron

Zaujímavý detail. Kostol sv. Michala, Šopron

Cez dvory z ulice na ulicu - Šopron

Zaujímavé detaily, Šopron

Sochy svätých boli na viacerých domoch, Šopron

Kostol sv. Michala, Šopron


Šopron, mestské hradby

V uličkách Šopronu



Asi od polovičky výletu "sa mi" prestavil foťák, a ďalej som fotila čiernobielo. Nevyzerá to zle...




Modrý dom

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za vaše milé slová. A želám radostný deň!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...