piatok 27. marca 2015

Vitaj nový Starý most (1. časť)

Už dlho som nereferovala o stave bratislavského Starého mosta. Pravdupovediac som sa oň ani veľmi nezaujímala. Zdanlivo sa nič nedialo, aspoň v okolí, ktoré som mohla sledovať pri bežnom živote. Až predvčerom sme mali cestu z Petržalky - peši - najkratšie by to bolo cez Starý most. Ale keďže most ešte stále nefunguje, aspoň sme si obzreli stavenisko najprv z petržalskej, potom aj zo staromestskej strany. A teraz vám môžem priniesť zopár nových obrázkov.


Prekvapilo nás, keď sme už zdiaľky videli kúsok mostnej konštrukcie na svojom mieste. V prvých chvíľach som nevedela, či je to ešte pozostatok starého, alebo už prvá časť nového Starého mosta. Po priblížení sme si všimli detaily, ktoré nás nenechali na pochybách - nový Starý most sa už začína stavať.

Nová konštrukcia aj s (novým) logom Bratislavy.

Prekvapilo ma to, pretože ešte nie sú ani rozobraté všetky staré piliere.

Pri pozornom pohľade vidno buldozér navrchu piliera.

Pohľad na druhý breh. (Špecialisti zakladajú nový pilier)

Neskôr som si na stránkach bratislava.sk našla viac informácií. Nový segment oceľovej konštrukcie je na svojom mieste len od posledného víkendu. Spolu je tak na petržalskej strane Dunaja vidieť už 45 metrov mostnej konštrukcie. Na strane Starého mesta sa nedávno začali prípravné práce na zakladanie nového piliera. (Zdroj informácií: www.bratislava.sk/vyrobena-je-uz-takmer-tretina-mostovej-konstrukcie (5.3.2015), http://bratislava.sk/vysunutych-je-uz-45-metrov-ocelovej-konstrukcie (24.3.2015))





A aby to tu nebolo také sivé, pridávam obrazový dôkaz, že aj na bratislavský breh Dunaja už zavítala jar.
 
Žlté hlávky podbeľu.

Veselé sedmokrásky.

Želám vám radostné jarné dni a pekný víkend.
Letitia. 



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za vaše milé slová. A želám radostný deň!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...