pondelok 22. decembra 2014

Darček pre Ježiš(k)a

Radostný deň vám želám. Ako sa vám darí pripravovať príbytok pre Ježiša, ktorého príchod čoskoro oslávime? Chystáte mu darčeky?

Iste, pripravujeme darčeky pre svojich blízkych, zdobíme svoje príbytky, čistíme, upratujeme, pečieme, chystáme... A snáď nezabúdame ani na svoje srdce.


Aj tento rok sa naša rodina zapojila do adventnej prípravy organizovanej bratmi františkánmi v Bratislave Pripravme príbytok Ježišovi. Pravda, nie všetko sme robili presne podľa návodu, popísaného na letáčiku:

1. Priprav vlastné srdce - Modlili sme sa spoločne ako rodina pri adventnom venci (aj keď nie zrovna modlitbu z letáčika). Modlili sme sa aj individuálne (Nechala som sa inšpirovať výzvou AdventChallenge a vstávala som o hodinu skôr ako obvykle, aby som prvý ranný čas venovala Bohu.)

2. Pripravme svoje srdcia spoločne - Obohatením pre nás boli aj ranné "Rorátne" sv. omše ešte za tmy, na ktoré sme chodili dvakrát do týždňa v našom farskom kostole.

3. Priprav cestu k tvojmu blížnemu - Tento rok františkáni zistili potreby konkrétnych núdznych ľudí a ponúkli nám ich na malých letáčikoch. Každý si mohol vziať lístok s menom a opisom potrieb konkrétneho človeka (dieťaťa, muža, ženy) a pripraviť vianočný darček špeciálne pre neho. Potešila som sa tejto možnosti a okrem pár hmotných vecí v balíčku posielam Adamovi aj modlitbu za neho a za celú rodinu.

Darčeky...

... pod stromčekom...

... pri oltári sv. Františka.

4. Ježišov príbytok uprostred národov -  Cestou z kostola sme si pozreli aj výstavku betlehemov z rôznych krajín sveta. Nemôžem si pomôcť, ale mne sa asi najviac páčia slovenské betlehemy. I keď tie cudzokrajné majú rozhodne tiež niečo do seba.





5. Otvorme svoje srdcia - V poslednej chvíli sa ku mne dostalo pozvanie na tvorivé dielne, takže som na pár hodín aj ja smela priložiť ruku k dielu pri príprave vecičiek na benefičný Vianočný trh pre misiu brata Masea v Južnom Sudáne. Z trhu sme nakoniec kúpili ten "Najväčší dar". Čo ním je? Zatiaľ neukážem. Až po Vianociach.


Želám vám pokojné a radostné posledné predvianočné dni. A samozrejme aj tie vianočné. Nech sa aj vo vašom srdci narodí Radosť, Láska a Boží Pokoj. 
Letitia.

Advent plny vdacnosti - sutaz

A nezabudnite vzdávať vďaky za všetko to dobré a krásne, čo ste tento rok dostali. Možno aj zapojením sa do našej súťaže Advent plný vďačnosti, v spolupráci s vydavateľstvom Kumrán.

2 komentáre:

  1. jééj to bol úžasný nápad s tými darčekmi :) Určite to tie rodiny poteší. Aj Vám krásne sviatky :)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za vaše milé slová. A želám radostný deň!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...