utorok 2. decembra 2014

Advent plný vďačnosti - zapojíte sa?


Už som tuším spomínala, ako si v poslednom čase ťažko nachádzam čas na písanie. Chcela by som vám napísať o toľkých veciach. Ešte stále čakajú na spracovanie zážitky z Assisi. K nim sa pridali ďalšie, zo Štrasburgu. Nové dve (bez pár strán) prečítané knihy o ktoré sa s vami chcem podeliť. A začínajúci advent...  A k tomu všetkému som sa rozhodla aspoň raz do týždňa si nájsť čas a písať o tom, za čo som Bohu vďačná. Alebo naopak, ako sa mi darí, či niekedy aj nedarí o tú svoju vďačnosť bojovať s mojim niekedy tak sebeckým a tvrdohlavým ja.


Dnes toto predsavzatie chytám takpovediac za chvost. Utorok sa chýli ku koncu, o pár minút si sadneme k večernej modlitbe okolo adventného venca a potom ... budem musieť rýchlo dopísať tento článok, dokončiť večerné povinnosti a uložiť sa spať podľa možnosti v čase, keď za to ešte nebudem mať výčitky svedomia.

Tak za čo som vďačná tento týždeň?


Alebo viete čo? V nedeľu sa nám začal nový cirkevný rok (cirkevný rok začína vždy adventom, ako očakávanie Spasiteľa, potom sú Vianoce a tak ďalej). O necelý mesiac sa končí občiansky rok. A to je myslím výborná príležitosť na to, aby sme si pospomínali na všetky dary, ktoré sme dostali od minulých Vianoc.

Pridáte sa ku mne? 

Chcem každého z vás pozvať k účasti v súťaži Advent plný vďačnosti.

Čo treba urobiť?

1. To najdôležitejšie je - spomenúť si na to, čím ste boli obdarovaní tento rok. Možno ste dostali jeden veľký dar, ktorý zatieni všetky ostatné. Možno budete chcieť spomínať na množstvo malých darčekov. A možno bol tento rok pre vás obzvlášť ťažký - aj to sa stáva - ale určite v ňom bolo niečo, za čo môžete byť vďační. Verím, že áno. Skúste to nájsť. A pomenovať. Formulovať svoju vďačnosť za dary, ktoré každý deň dostávame z neba.

 2. Podeľte sa aj s ostatnými. Napíšte o tom. Môžete aj na svojom blogu. Ale pre účasť v súťaži je potrebné vložiť príspevok na stránku www.mojakomunita.sk/ - advent plný vďačnosti.
Pred vložením textu sa musíte prihlásiť, alebo ak ešte nie ste registrovaní - registrovať sa na stránke mojakomunita.sk Ale nebojte sa, nie je to nič náročné (môžu sa registrovať aj členovia zo zahnraničia). Ak by ste mali akýkoľvek problém, stačí keď mi napíšete a určite ho vyriešime ("prinajhoršom" vložím váš príspevok zo svojho účtu).

3. Potom už len čakáte na žrebovanie. Zo všetkých zúčastnených príspevkov bude vylosovaných niekoľko výhercov, ktorí dostanú zaujímavé knihy z vydavateľstva Kumrán.

Kresťanské kníhkupectvo, obchod. Knihy, CD,DVD, šperky, tričká.

A do kedy to všetko musíte stihnúť? Máte na to celý december (ale nenechávajte si účasť na poslednú chvíľu - mám skúsenosť, že odkladanie je najlepší spôsob, ako aj dlhý termín nestihnúť). Po Novom roku bude vyhodnotenie a žrebovanie víťazov.

Celé vyhlásenie súťaže si môžete prečítať [TU].

Želám vám krásny čas prípravy na najkrajšie sviatky roka. A veľa objavených darov, za ktoré môžete byť vďační.
Letitia.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za vaše milé slová. A želám radostný deň!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...