utorok 2. apríla 2013

Riflované kýbliky

Nebudú všetky vedierka "oblepené servítkami". Jednak sa mi nechce stále smradiť s acetónom (zvlášť v tejto zime je to na balkóne nepohodlné). Jednak práve nemám doma zásobu rôznych motívov na obrúskoch. A hlavne, mám rada zmenu - skúšať vždy nové rôzne techniky.

Tentoraz som skúšala ozdobiť kelímky látkou. Presnejšie - recyklovanou rifľovinou.



Postup bol celkom jednoduchý. Vybrala som si dostatočne veľký pás látky zo starých nohavíc (pozor, plášť šikmého kelímku je ohnutý, tak potrebujeme väčšiu šírku látky, než je výška nádobky). Okraj som prilepila ku kelímku maliarskou lepiacou páskou (nabudúce vám to odfotím) a postupne som prikladala látku ku kelímku a odstrihovala vrchný okraj presne podľa okraja vedierka. Potom bolo treba už len potrieť vedierko lepidlom (použila som lep na puzzle - všetky ostatné sú momentálne minuté) a látku prilepiť. Na záver zastrihneme spodný okraj a necháme lep poriadne zaschnúť.
Podobne olepíme aj vrchnáčik. Ja som najprv lepila, až potom obstrihovala okraj - takže na okraji ostalo trocha látky na rozstrapkanie. Ak chcete mať vrchnáčik začistený, potom treba vystrihnúť kruh skôr, ako ho nalepíte.

Toto vedierko bude slúžiť ako zásobáreň krmiva pre vrabce (poväčšine zbytky po andulkách), ale mám v pláne urobiť si aj ďalšie.

1 komentár:

  1. Milá Letinko,dnes jsem si v klidu pročetla tvůj sv.týden:Moc se mi líbil,a za rok jestli tady budu bych to také ráda zkusila.Lokše i chléb arabika často dělám a v sáčku také peču jen ne skopové,tak uvidím!!!Moc dobrý nápar s kybličkami v riflovině !Díky za hezkou inspiraci.Daja

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za vaše milé slová. A želám radostný deň!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...