utorok 19. marca 2013

Pochodovali sme - za život.

Marec je taký krásny mesiac. Prichádza jar, štebocú vtáky, vykúkajú prvé snežienky, začínajú sa rodiť mláďatá... tešíme sa zo života v každej podobe. A práve v marci si spomíname aj na deti, ktoré ešte zatiaľ nie sú na svete, rastú v mamičkinom brušku. Túžim, aby sa každé dieťa smelo narodiť. Aby prišlo na svet milujúcim rodičom. Aby ho mali radi... Aby smelo žiť. Každý život môže byť krásny. Aj keď si to zatiaľ možno nevieme predstaviť. Aj keď nás ťaží množstvo problémov. Alebo možno jeden veľký. Život je dar - a stojí za to ho žiť. Vždy.

A s týmto posolstvom sme sa minulú sobotu zišli s cca 2 tisíckami ďalších ľudí milujúcich život.


Stretli sme sa na Hviezdoslavovom námestí. Počúvali sme hudbu (Komajota, Marián Čekovský, Alena Čermáková, Jamadan), aj svedectvá ľudí. Ktosi vyznával svoju vďačnosť za to, že môže žiť aj napriek tomu, že v čase počatia bola ich rodina naozaj v zlej situácii (Alena Čermáková). Ďalšia mamička sa s nami podelila o svoju radosť a krásu života dieťaťa s Dawnovým syndrómom: Nie je to tak zlé, ako nám vykresľujú médiá. Určite nie je jednoduché vychovávať "postihnuté" dieťa. Ale aj ony vedia byť neuveriteľne šťastné a dobroprajné. To, čo im zdanlivo chýba, majú vynahradené kdesi inde. Sú tak čisté a plné emócií - a ak ich majú radi - lásky a radosti... 



Skupina JAMADAN nás sprevádzala nielen z pódia,
ale aj v uliciach Bratislavy.


Potom sme sa vydali na pochod ulicami Bratislavy. Bolo nás naozaj hodne. Dlho trvalo, kým zástup  prešiel ulicami. Množstvo radostných, väčšinou mladých, ľudí sa ťahalo od jedného konca Michalskej až k druhému (a ďalší boli ešte za rohom).






Nakoniec sa všetci nasúkali do Medickej záhrady. My už sme sa premrznutí ponáhľali domov, ale kto ostal, mohol si ešte vychutnať pokračovanie programu. Napríklad výstavku tabuliek s myšlienkou, prečo je život pre účastníkov dôležitý. Ak sa vyskytujete v Bratislave, môžete si ju do piatku (22.3.) pozrieť aj vy.




Ďalšie podobné zhromaždenia budú aj v iných mestách. Napríklad v Košiciach na budúci pondelok (25.3.-
http://www.detike.eu/
Každý môže podporiť myšlienku ochrany nenarodených detí nosením bielej stužky.
http://www.25marec.sk/
Môžete podporiť celoeurópsku iniciatívu Jeden z nás

Ďalšie formy pomoci nenarodeným detičkám a ich rodičom
Poradňa Alexis
Konkrétna pomoc v núdzi
Modlitba za nenarodené deti (duchovná adopcia dieťaťa)

Moje vlaňajšie zamyslenie (a návrhy na pomoc) nájdete v článku Biela stužka

1 komentár:

  1. Krásné svědectví,díky za něj... u nás je to až teď 23.3 v Praze.

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za vaše milé slová. A želám radostný deň!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...