nedeľa 5. augusta 2012

Putovanie po Francúzsku - Paray le Monial

Naše putovanie po Francúzsku, deň druhý. 
(19. 7. 2012 - Paray le Monial)

Na návštevu Paray-le-Monial som sa veľmi tešila. Už sme tu boli viackrát cca týždeň na medzinárodnom stretnutí s komunitou Emanuel, ale vždy sa sem radi vraciame. Toto stredoveké mestečko priam dýcha modlitbami mladých súčasníkov, aj stredovekých mníchov a sestričiek. Prídavok "le Monial" (mníšsky) si Paray môže písať vďaka tomu, že to bolo mesto mníchov, pričlenené ku Cluny. Aj tunajšia bazilika je zmenšenou kópiou baziliky v Cluny.
 A práve v tomto meste sa sestričke Márii Margite Alacoque v r. 1673 zjavil Ježiš s otvoreným srdcom. Ak poznáte prisľúbenia Ježišovho Srdca, alebo ste si robili 9 prvých piatkov, to všetko pochádza práve z Paray-le-Monial.

Tu bývajú stretnutia s komunitou Emanuel.


Kaplnka zjavenia...


Spoznali ho pri lámaní chleba

 Otec Tomáš pri svätej omši rozprával o láske Ježišovej k nám.

Ježiš nie je sklamaný z našich hriechov, nech už by boli akékoľvek. On ich už všetky videl pred stvorením sveta. A nielen tie, ktoré naozaj spáchame - Ježiš poznal už pred stvorením sveta všetko zlo, ktorého by sme vôbec boli schopní, ak by sme boli ponechaní úplne bez jeho milostí (a aj tak nás stvoril ;)). On nikdy nemôže byť sklamaný, alebo dokonca zhrozený z toho čo sme my vykonali.

Je sklamaný len z toho, keď nechceme prijať Jeho milosť, Jeho lásku. Keď sa snažíme riešiť si svoj život sami. Keď si myslíme, že Ho nepotrebujeme.
Vtedy je sklamaný, to ho bolí najviac, keď sa spoliehame sami na seba. Lebo ak sa budeme spoliehať na seba, mocnosti zla nás oklamú. On chce, aby sme sa vždy spoliehali na Neho. On nás ochráni, On nás povedie, On nám pomôže... S Ním môžeme byť svätí a šťastní.

Záhrada kaplánov


Bazilika...

... postavené podľa baziliky v Cluny

Posledný pohľad
Už smerujeme do Nevers...

Želám aj vám, aby ste vždy vedeli, že ste milovaní tak veľkou a nesmiernou LÁSKOU.
Letitia.

4 komentáre:

  1. Krasne mestecko, kostelni mozaiky mne vzdy ucaruji. Nadherna bazilika i zahrada. A vubec se nedivim, ze jsi pred publikovanim prvniho clanku chvili nevedela, jak na to. Mne se to stava pokazde, po navratu z cesty, ktera mne uchvatila :). Nashledanou priste!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem. Za návštevu, za pochopenie, aj za krásny komentár. A už sa môžete tešiť na ďalšie príspevky... len niektorých fotografií sme narobili akosi priveľa... teraz z toho vybrať... ;-)

      Odstrániť
  2. Nádherné fotky. Děkuji za kouzelný příspěvek.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Aj ja ďakujem. Za vánštevu, i za pochvalu. :)
      A želám radosť a pokoj v srdci... A tiež vedomie, že si Milovaná. Vždy a stále.
      Letitia.

      Odstrániť

Ďakujem za vaše milé slová. A želám radostný deň!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...