pondelok 11. júna 2012

Vtáčie napájadlá - Súťaž a tipy

V posledných dňoch síce polieva naše záhrady pán Medard, ale čoskoro sa iste vráti horúce a suchšie počasie a naši operení kamaráti budú potrebovať trocha vody, v ktorej by mohli omočiť svoje zobáčiky, prípadne aj pierka.Dúfam, že ste na nich nezabudli a chystáte im nejaké to kúpalisko.

Nezabudnite potom poslať obrázok na môj mail, aby som vás mohla zaradiť do súťaže. Inou možnosťou je napísať o svojom napájadle príspevok na váš blog a mne poslať link (hoci do komentárov).

Budem sa tešiť na každý príspevok!


 ***************
A aby ste už teraz mali nejakú inšpiráciu, ponúkam vám zopár jednoduchých návodov z istej zahraničnej stránky. Ak aj neviete po anglicky, nevadí - obrázky sú dosť názorné a v najhoršom prípade pomôže google-prekladač.


Napájadlá / kúpaliská z obchodu môžu byť predražené. A vôbec, určite si mnohí radšej vyrobíme niečo vlastnými rukami, než keby sme mali kupovať hotové z obchodu. Autorka tohto príspevku odmietla zaplatiť 200$ za predávané napájadlo, radšej si vyrobila vlastné. A keď už bola vo švungu, urobila hneď tri veľmi jednoduché verzie. Jedno mala úplne zadarmo z domácich zásob, druhé vyrobila z vecí, čo sa dajú kúpiť za 6 dolárov a za materiál na tretie napájadlo dala "až" 20 dolárov.

Nech sa páči, nechajte sa inšpirovať tiež: 
- Celý článok (Tu je tá istá stránka preložená do slovenčiny)

- Napájadlo zadarmo (preklad)
- Napájadlo za 6$ (preklad)
- Napájadlo za 20$ (preklad)

Miska je na nožičkách vždy len položená. Ak sú nožičky dosť pevne zapustené v zemi a zarovnané do vodorovnej polohy, miska vraj drží veľmi dobre aj keď priletí väčší vták (napr. vrana).

Pre ďalšie tipy si prezrite celú záložku "Napájadlá súťaž".
 ***************

Dúfam, že ste načerpali nejakú inšpiráciu a nabudúce už budem môcť ukázať niečo z vašich výtvorov. :)

Želám vám radostné dni.
Letitia.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za vaše milé slová. A želám radostný deň!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...