sobota 3. septembra 2011

Záhradnícke úspechy

Ako som písala zjari, rozhodla som sa urobiť nejaké pokusy, čo mi na chalúpke (v 700 mnm výške) porastie.
Úroda šalátu bola príjemná, takisto žerucha zarodila hojne, nabudúce bude stačiť menšia hriadka. Takisto rukola sa pekne snažila, len škoda, že vykvitla skôr, ako som si ju stihla poriadne užiť. Musím ju vysiať nanovo, myslím, že to ešte tento rok stihnem.
Petržlen na vňať je utešený, vždy mám radosť, keď si môžem pri príprave obeda vybehnúť na záhradku po čerstvú vňať na zemiaky. Takisto pažítka sa snaží, aj keď ešte nie je tak hustá ako u svokrovcov.
A tento týždeň ma potešila úroda hrachu. Ešte je mladý, ale sladučký...


Aj uhorka a dokonca rajčiny sľubujú peknú produ. Ešte sú síce zelené (tam na horniakoch všetko akosi pomaly dozrieva), ale sú. A nie málo. Už sa na ne teším, pretože s úrodou rajčín som v tej výške ani nepočítala. Zasadila som ich skôr preto, že sme dostali sadeničky, tak reku vyskúšam... :)

Na jar som zasiala aj kukuricu a slnečnicu. Reku, hádam bude aspoň nejaká mini-úroda pre pieskomily (však tie majú rady aj samotnú vňať 8-) ) ...


Ale ak som sa doteraz trápila, že z nej nič nebude - nevediac, či jej nízky vzrast má na svedomí vysoká poloha, alebo neskorý výsev (chalúpku máme len od apríla), či oboje - tak tento víkend ma obe plodiny potešili. Napriek svojej neveľkej výške pochopili, že je najvyšší čas zakvitnúť. :) Uvidíme, či a akých plodov sa dočkám.


Slnečnice už takisto nasadzujú kvety...



...hoci veľkosťou ledva vyčnievajú z trávy.


Viem, nie je to úroda, akou by som sa mala chváliť. Ale za pokus to stálo. Nabudúce skúsim vysiať skôr, a aspoň zjari chrániť mladé rastlinky v nejakom parenisku, či aspoň závetrí. Ale rozhodne nie som sklamaná, zopár vlastných vitamínov som si už tento rok mohla dopriať, zopár sa ich sľubuje o týždeň - dva.
Som rada za tento kúsok vlastnej zeme aj za skúsenosti, ktoré na ňom postupne zbieram.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za vaše milé slová. A želám radostný deň!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...