piatok 22. júla 2011

Myšlienočka z KCHK: On premení našu vodu na víno

Ešte niekoľko myšlienok z konferencie:

- Ježiš povedal: "Naplňte nádoby vodou." A oni ich naplnili až po okraj.
Nenaplnil džbány sám, ale premenil toľko vína, koľko vody mu nachystali. U nás je to asi podobne. Koľko "vody" mu dám k dispozícii, toľko premení. Ak sa bojím, a dám mu len odrobinky, tak toho asi nebude veľa, ale ak naplním nádoby až po okraj...


- "Naberte a zaneste starejšiemu" - Tí sluhovia vôbec nevedeli, čo z toho bude. Predpokladám, že nemali odkiaľ vedieť, že je tam víno. Vedeli, že do nádob naliali vodu. A teraz to majú dať starejšiemu? Asi ich vyhreší, možno sa nahnevá na svadobčanov, alebo to má byť žart? Už nezistíme, čo si asi mysleli, ale asi nebolo ľahké poslúchnuť. A možno poslúchli len preto, že dôverovali Márii. Ale urobili, čo im Ježiš povedal a dopadlo to nad očakávanie dobre.
Pre mňa z toho vyplynulo jedno zvlášť povzbudivé poznanie - môžem ľuďom ponúkať svoju "vodu", a Pán ju premení na "víno". To nevadí, že si pripadám byť neschopná, slabá, nedokonalá... Môžem pomáhať svojou trochou, svojim málom a predsa dám ľuďom veľa dobrého. Jeho moc sa prejaví v mojej slabosti.
Ďakujem. :)



*******************
Pre istotu uvádzam celý príbeh o ktorom je reč:

Na tretí deň bola v Káne Galilejskej svadba. Bola tam aj Ježišova matka, Na svadbu Pozvali aj Ježiša a jeho učeníkov. Keď sa minulo víno, povedala Ježišovi jeho matka: "Nemajú vína." Ježiš jej odpovedal: "Čo mňa a teba do toho, žena? Ešte neprišla moja hodina." Jeho matka povedala obsluhujúcim: "Urobte všetko, čo vám povie!"
Stálo tam šesť kamenných nádob na vodu, ktoré slúžili na očisťovanie ako bolo zvykom u Židov, každá na dve až tri miery. Ježiš im povedal: "naplňte nádoby vodou!" A naplnili ich až po okraj. Potom im povedal: "Teraz načrite a zaneste starejšiemu!" A oni zaniesli. Keď starejší ochutnal vodu premenenú na víno - on nevedel, skade je, ale obsluhujúci, čo načierali vodu, to vedeli -, zavolal si ženéíha a vravel mu: "Každý človek podáva najprv dobré víno a horšie až potom, keď si hostia upili. Ty si zachoval dobré víno až doteraz." Toto urobil Ježiš v Káne Galilejskej ako prvé zo znamení a zjavil svoju slávu. A jeho učeníci uverili v neho.

1 komentár:

  1. Pri písaní tohto príspevku som našla zaujímavé články:
    http://www.smn.sk/index.php?cislo=1202&sekcia=clanky&smn=20110205.html
    http://www.radiovaticana.org/slovak/O-2007-02-04.html
    http://cho.signaly.cz/

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za vaše milé slová. A želám radostný deň!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...